Inlägg den 25 november 2010

tor
25
nov
2010
torsdag, 25 november, 2010 | Skriven av:

Man kan undra varför Lunds kommun har satt papperskorgen som finns på bilden. Den står på sydvästra delen av Bantorget.

Varför har den placerats på detta ställe?

Är detta ett ställe där skräp uppkommer?
Visst borde alla som producerar skräp bära med sig detta tills de hittar en papperskorg. Tyvärr gör inte alla det.

På denna plats finns inga parkbänkar, ingen inbjudande gräsmatta där det kan uppstå picnicsituationer med soprisk. Papperskorgen står mellan cykelbanan och gångbanan.

Varför står den just här ???

Träffar: 4

tor
25
nov
2010
torsdag, 25 november, 2010 | Skriven av:

När det gäller valet av socialdemokraternas nästa partiledare finns inga kandidater. Alla säger nej, ingen vill träda fram och säga att de kandiderar.

Att ta över ett sjunkande skepp är ju inte så lätt.
Att ta över från framgångsrika ledare är ju inte heller så lätt.

När miljöpartiet ska välja nya språkrör är läget annorlunda. Det finns fler kandidater som träder fram och säger att de kandiderar. Genast skriver media att det är ledarstrid vilket anses vara ett problem. När man ska välja nya ledare är det inte fel att det finns mer än en kandidat. Annars så blir det ju inte så mycket val.

Hittills finns det en manlig kandidat, Gustav Fridolin och 3 kvinnliga, Mikaela Valtersson, Åsa Romson och Gunvor G Ericson.

Det borde vara självklart att det finns en debatt om vilka ledare som har största förtroendet, bland alla medlemmar. Lika självklart är det ju att de som är kandidater visar vad de vill.

Mycket i dagens samhälle fokuserar bara på vinnaren. Att inte bli vald borde ju inte vara ett problem. Att bli tvåa borde ju inte innebära att man är körd.

Ser fram emot spännande debatter och diskussioner inom partiet så att kongressen väljer de mest lämpliga språkrören.

DN

Träffar: 4

Kategori: politik  | En kommentar
tor
25
nov
2010
torsdag, 25 november, 2010 | Skriven av:

Just nu är det vinter i Lund. det har snöat relativt mycket idag och det har snöat vertikalt vilket det inte alltid gör. Det är vitt överallt och tempen är strax under nollan. Snön lyser onekligen upp i höstmörkret.

Tyvärr finns det ingen tillstymelse till snö- och halkbekämpning. Man kan dock ana att det spritts ut salt och lite stenskärvor. Det gör att det bli väldigt svårt att ta sig fram på cykel- och gångbanor. Det blir dessutom slaskigt och det kommer med stor säkerhet att frysa till så det kommer att bli glatt värre.

Just nu sitter jag och slötittar på Lunds kommunfullmäktige. Höjdpunkten är Budget 2011.

Känns helt OK att bara titta på webTV. I nästa vecka får jag min dos av fullmäktige. Då är det nämligen regionfullmäktige. Det äger rum på tisdag, 30/11 kl. 13.00 och kan följas via webTV.

Regionens budget tas på ett tvådagars möte i december. Inför detta regionfullmäktige ska regionstyrelsen ta beslut. Det kommer att ske på tisdag några timmar innan regionfullmäktige. Det innebär att det blir en diger dag. Speciellt när man inkluderar restiden till och från Kristianstad.

I morgon bär det av till Västerås där Miljöpartiets Kommun- och Landstingsdagar äger rum. Det kommer miljöpartister från hela landet för att bevista många intressanta seminarier.

Just nu är det genomläsning av handlingarna inför regionstyrelsen. Det är 4-5 cm hög pappersbunt som ska gås igenom.

Träffar: 3