torsdag 25 november 2010 | Skriven av:

När det gäller valet av socialdemokraternas nästa partiledare finns inga kandidater. Alla säger nej, ingen vill träda fram och säga att de kandiderar.

Att ta över ett sjunkande skepp är ju inte så lätt.
Att ta över från framgångsrika ledare är ju inte heller så lätt.

När miljöpartiet ska välja nya språkrör är läget annorlunda. Det finns fler kandidater som träder fram och säger att de kandiderar. Genast skriver media att det är ledarstrid vilket anses vara ett problem. När man ska välja nya ledare är det inte fel att det finns mer än en kandidat. Annars så blir det ju inte så mycket val.

Hittills finns det en manlig kandidat, Gustav Fridolin och 3 kvinnliga, Mikaela Valtersson, Åsa Romson och Gunvor G Ericson.

Det borde vara självklart att det finns en debatt om vilka ledare som har största förtroendet, bland alla medlemmar. Lika självklart är det ju att de som är kandidater visar vad de vill.

Mycket i dagens samhälle fokuserar bara på vinnaren. Att inte bli vald borde ju inte vara ett problem. Att bli tvåa borde ju inte innebära att man är körd.

Ser fram emot spännande debatter och diskussioner inom partiet så att kongressen väljer de mest lämpliga språkrören.

DN

Kategori: politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Tharand skriver:

    Jag håller med dig! Miljöpartiet visar hur en nominering till språkrör/partiledare borde gå till i ett demokratiskt parti. Jag tycker för övrigt att alla fyra kvinnliga kandidater samt Fridolin är mycket bra val och vet inte vem av de kvinnliga kandidaterna jag skulle välja om jag blev tvungen. 🙂

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>