Inlägg den 08 april 2010

tor
8
apr
2010
torsdag, 08 april, 2010 | Skriven av:

Nu är det även en miljöpartiavdelning i Osby. Det blev en styrelse plus en lista till kommunfullmäktigevalet den 19 september.

Skånetrafiken fungerade utmärkt. Bekvämt att på ca 50 minuter ta sig mellan Osby och Lund till en kostnad av 76.80. Planerar man sina möten,tid och plats, fungerar det trots att det bara är en avgång per timma.

Träffar: 8

tor
8
apr
2010
torsdag, 08 april, 2010 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver : Därför sågas regeringens naturvårdspolitik

På tisdagen släppte Naturskyddsföreningen rapporten ”Naturvårdspolitiken i Sverige 2006-2010 – en vitbok” där regeringens arbete med naturvårdsfrågorna granskats i grunden. Och kritiken i rapporten var hård.
– När vi skalar av den gröna fernissan ser vi en grå politik, ett systemskifte där naturvård och Allemansrätt ersätts med produktion och ägande, säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson..

Enligt Mikael Karlson har regeringen låtit “viljan att bevara naturen och värna den biologiska mångfalden till nytta för alla” stå tillbaka “för kortsiktiga vinster och enskildas intressen”.

Enligt Naturskyddsföreningen handlar regeringens misslyckande om flera saker – bland annat ändringar i regeringens myndighetsstyrning, stora lagändringar och budgetsänkningar.

Det är bara att hålla med. Det behövs inga mer ord. Det är bara att läsa rapporten.

Läs hela SNF:s rapport!

Träffar: 8