Inlägg den 05 juli 2008

lör
5
jul
2008
lördag, 05 juli, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Cancersjuka skulle bevisa att de var döende”
Alliansens jakt på “s.k. fuskare” tar sig allt märkligare former.

“Laila Tomsson fick ett brev från Försäkringskassan. Hon skulle bevisa att hon riskerade att dö inom två månader – annars skulle hon få sänkt bidrag.”

Tror alliansen att man nu är så raffinerad att man simulerar cancer?

Nu skyller ministern på att det är Försäkringskassans personal so är ansvarig. men totalansvaret har väl ändå ministern och alliansregeringen?
Alliansen har utformat de nya reglerna och Försäkringskassan har följt intentionerna. Alliansen har från dag ett fört en konsekvent nedskärningspolitik. De som tjänat på alliansens politik är de som redan har det gott ställt.

Tuffa tag ska det vara såväl mot de sjuka, arbetslösa och i skolan. Vi ska skrämmas in i leden och vi ska övervakas av FRA. Det är vår framtid om alliansen får råda.

Vi får väl hålla ut tills 2010 och hoppas att alliansen inte hinner sälja ut för mycket och rasera det som Sverige har varit känt för ett bra trygghetssystem för alla.

Träffar: 9

lör
5
jul
2008
lördag, 05 juli, 2008 | Skriven av:

“Låt FRA-lagen bli en vändpunkt”

Maria Wetterstrand krävde på en manifestation mot FRA-lagen att lagen rivs upp och blir en vändpunkt för inskränkningar mot den personliga integriteten.

– Miljöpartiet har kämpat mot FRA-lagen i flera år, ända sedan förslaget först dök upp. Och vi kommer att fortsätta kämpa. Vi kommer att kräva inför en regeringsförhandling med socialdemokraterna inför nästa val att den här lagen rivs upp, sa Maria Wetterstrand.

– FRA-lagen är inte det första beslutet i den här riktningen; det är ett beslut som har följt på ett led av andra beslut som har inneburit inskränkningar i den personliga friheten och den personliga integriteten. I namnet av kampen mot terrorismen är man beredd att göra nästan vad som helst.

– Förhoppningsvis blir det här det sista steget och förhoppningsvis så rivs beslutet upp och vi tar istället steg mot ett friare och öppnare samhälle.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla er som engagerar er för frihet och demokrati, och fortsätt att trycka på oss och alla andra för att den här lagen ska rivas upp, avslutade Maria.

Träffar: 12