lördag 5 juli 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Cancersjuka skulle bevisa att de var döende”
Alliansens jakt på “s.k. fuskare” tar sig allt märkligare former.

“Laila Tomsson fick ett brev från Försäkringskassan. Hon skulle bevisa att hon riskerade att dö inom två månader – annars skulle hon få sänkt bidrag.”

Tror alliansen att man nu är så raffinerad att man simulerar cancer?

Nu skyller ministern på att det är Försäkringskassans personal so är ansvarig. men totalansvaret har väl ändå ministern och alliansregeringen?
Alliansen har utformat de nya reglerna och Försäkringskassan har följt intentionerna. Alliansen har från dag ett fört en konsekvent nedskärningspolitik. De som tjänat på alliansens politik är de som redan har det gott ställt.

Tuffa tag ska det vara såväl mot de sjuka, arbetslösa och i skolan. Vi ska skrämmas in i leden och vi ska övervakas av FRA. Det är vår framtid om alliansen får råda.

Vi får väl hålla ut tills 2010 och hoppas att alliansen inte hinner sälja ut för mycket och rasera det som Sverige har varit känt för ett bra trygghetssystem för alla.

Träffar: 9

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Anonymous skriver:

    Vad händer om man inte dör inom två månader – som man har lovat? Blir man återbetalningsskyldig då? Måste man göra det direkt – eller räcker det om man gör det från “andra sidan”. Genom att spöka till några välvalda 😉

    Hur “bevisar” man att man är “döende”? Genom att dö? Kan det anses som “förmildrande omständighet” att man faktiskt trodde så – men hade fel? Ungefär som man enligt lagen kan ha handlat i “god tro”?

  2. Yngve skriver:

    Tänkte precis på samma sätt. Skulle inte förvåna mig om man blir återbetalningsskyldig om nu inte går och dör.

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>