onsdag 26 januari 2011 | Skriven av:

I dag var en händelserik dag. Det började med ett samtal från ordföranden i Vårdproduktionsberedningen. Hon hade trillat och brutit axeln så hon kunde inte komma på dagens presidieberedning med vårdproduktionsberedningen.

Allt var väl förberett och jag hade ju varit med på förberedande möten så det var inga problem med att leda beredningen. Kunnig förvaltning finns alltid med och är ett stort stöd. Nu är allt klart för själva sammanträdet den 3 februari. Det är många ärenden med lite olika karaktär. Det är kommentarer till revisionens granskning av “Patientsäkerhet och vårdhygien”. Själva granskningen behandlade mest vårdhygien som visserligen är viktig för parientsäkerheten. Det jobbas mycket med åtgärder och mycket har hänt men det återstår en del och förhoppningsvis kan arbetet överföras även till kommunnivån.
Det blir ett förslag till tandvårdstaxa som knyts till den nationella referensprislistan. Slutligt beslut tas i regionfullmäktige.

Efter beredningen blev det en del telefonsamtal om diverse olika ärenden. Bland annat blev det en del diskussioner inför Kulturrådets styrelses beslut angående samverkansmodellen. Beslutet kom och Skåne fick en miljon extra.

Precis innan Malmö Stadsteaters “Lilla Teaterkväll” blev jag intervjuad av David Richter från Sveriges Radio. Alltid lika spännande och se vad som sänds av det man sagt. Inslaget sänds väl under morgondagen.

Lilla Teaterkvällen presenterade vårens satsningar på Malmö Stadsteater. Det var många som hade kommit dit och vi som var där fick lite smakprover av vårens föreställningar. Den som gjorde mig mest nyfiken var “Mycket väsen för ingenting” av William Shakespeare.

Originaltitel Much Ado About Nothing
Översättning Harald Leander
Regi och bearbetning Lucy Pitman-Wallace
Scenografi och kostym Jessica Curtis
Ljus Oliver Fenwick
Musik Anders Ortman
Koreografi Susan Nash
Biträdande regissör Zoë Waterman

I morgon börjar kulturnämndens tvådagars möte. Första dagen blir en informationsdag om kulturnämndens verksamhet. På fredag äger själva sammanträdet rum.

Förhoppningsvis hinner jag hem till Lund för att träffa Mikaela Valtersson och Jonas Eriksson som sitter i riksdagens finansutskott. De kommer till Mp:s lokal på Lilla Fiskaregatan 10 kl. 17.00 och ska bl a prata budget.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>