Inlägg under kategori » Vårdproduktionsberedningen «

ons
27
apr
2011
onsdag, 27 april, 2011 | Skriven av:

Helt fantastiskt. I dag behövde jag inte åka tåg alls. Jag kunde gå till mitt första möte och solen sken och en tunn tröja var tillräckligt varm. Det var precis vad jag behövde i dag. Det var presidieberedning med VårdProduktionsUtskott/Beredning (VPU/B). VPU/B är ett ett utskott/beredning under regionstyrelsen. Regionstyrelsen har delegerat en del frågor till oss och då är vi utskott och tar beslut. I övriga frågor är vi bara en beredning. Vilket betyder att resultatet av vår beredning kommer upp till regionstyrelsen för beslut. Det låter lite krångligt men är inte så konstigt om man håller tungan rätt i mun. Vilket tyvärr inte alltid har hänt men det ska nog ordna sig när vi får lite rutin i hanteringen.

Presidieberedningen tog inte så lång tid denna gången så jag hann med att gå till Mp Kansliet och jobba lite. Hade hoppats att få lite resor bokade men det smög sig. Det får bli under morgondagen. Måste få lite information angående Almedalsprogrammet. Kommer Öresundskommitten att ha ett kulturevent på fredagen? I så fall fär jag väl stanna och åka hem på lördagen. Annars blir det hemresa under fredagen.
Tänker åka tåg och färja till Almedalen vilket gör det lite krångligare men borde vara lika enkelt som att boka en flygbiljett. Man kan tydligen flyga från Ängelholm till Visby men det finns det ingen anledning att göra om man kan åka tåg och färja.

I morgon är det styrelsemöte med Mp Skåne men innan dess blir det en workshop med fokus på Ungas delaktighet. Den arrangeras av Region Skåne i samarbete med Kommunförbundet Skåne, Länsstyrelsen och Nätverk Social Ekonomi Skåne.
Så i morgon blir det att åka tåg igen. Det kommer att bli en lång men spännande dag.

Förhoppningsvis hinner jag reda ut en del inför fredagens möten under morgondagen, då jag bl a ska träffa Malmös kulturnämnds presidium. Efter detta möte blir det ett möte om sjukvård. Förhoppningen är att hinna till Stortorget i Lund kl. 17.00 för då ska det bli “Dansshow – Break a Leg“.

Sedan är det helg igen …

lör
5
mar
2011
lördag, 05 mars, 2011 | Skriven av:

Ledig dag dvs inga möten. Posten har dock varit vänlig och levererat ett antal kuvert med en Region Skåne logga och innehållande tjocka luntor.

Det tjockaste kuvertet innehöll handlingar inför Vårdproduktionsberedningens sammanträde nästa vecka. En stor dela av pappersmassan handlade om sjukvårdens förvaltningsuppdrag 2011. “Spännande” läsning, många siffror och många förkortningar. Inte helt lätt att ta till sig informationen. Det får nog bli lite mer “läsning” i morgon. På sammanträdet blir det även bokslutsdialog för 2010.

Solen sken i dag och temperaturen var på rätt sida nollstrecket. Förhoppningsvis fortsätter solskenet i morgon och då åker vi till kolonin. Där finns det en del att göra bl a behöver vi klippa äppelträden.

Katterna verkar trivas rätt bra men längtar nog till att få komma ut och busa på kolonin. Speciellt nu när isen och snön är borta och temperaturen stiger tack vara solens värmande strålar.

ons
26
jan
2011
onsdag, 26 januari, 2011 | Skriven av:

I dag var en händelserik dag. Det började med ett samtal från ordföranden i Vårdproduktionsberedningen. Hon hade trillat och brutit axeln så hon kunde inte komma på dagens presidieberedning med vårdproduktionsberedningen.

Allt var väl förberett och jag hade ju varit med på förberedande möten så det var inga problem med att leda beredningen. Kunnig förvaltning finns alltid med och är ett stort stöd. Nu är allt klart för själva sammanträdet den 3 februari. Det är många ärenden med lite olika karaktär. Det är kommentarer till revisionens granskning av “Patientsäkerhet och vårdhygien”. Själva granskningen behandlade mest vårdhygien som visserligen är viktig för parientsäkerheten. Det jobbas mycket med åtgärder och mycket har hänt men det återstår en del och förhoppningsvis kan arbetet överföras även till kommunnivån.
Det blir ett förslag till tandvårdstaxa som knyts till den nationella referensprislistan. Slutligt beslut tas i regionfullmäktige.

Efter beredningen blev det en del telefonsamtal om diverse olika ärenden. Bland annat blev det en del diskussioner inför Kulturrådets styrelses beslut angående samverkansmodellen. Beslutet kom och Skåne fick en miljon extra.

Precis innan Malmö Stadsteaters “Lilla Teaterkväll” blev jag intervjuad av David Richter från Sveriges Radio. Alltid lika spännande och se vad som sänds av det man sagt. Inslaget sänds väl under morgondagen.

Lilla Teaterkvällen presenterade vårens satsningar på Malmö Stadsteater. Det var många som hade kommit dit och vi som var där fick lite smakprover av vårens föreställningar. Den som gjorde mig mest nyfiken var “Mycket väsen för ingenting” av William Shakespeare.

Originaltitel Much Ado About Nothing
Översättning Harald Leander
Regi och bearbetning Lucy Pitman-Wallace
Scenografi och kostym Jessica Curtis
Ljus Oliver Fenwick
Musik Anders Ortman
Koreografi Susan Nash
Biträdande regissör Zoë Waterman

I morgon börjar kulturnämndens tvådagars möte. Första dagen blir en informationsdag om kulturnämndens verksamhet. På fredag äger själva sammanträdet rum.

Förhoppningsvis hinner jag hem till Lund för att träffa Mikaela Valtersson och Jonas Eriksson som sitter i riksdagens finansutskott. De kommer till Mp:s lokal på Lilla Fiskaregatan 10 kl. 17.00 och ska bl a prata budget.