lördag 13 februari 2010 | Skriven av:

DN skriver : Moderat politiker avgår efter röstfusk

DN kan avslöja att Mats Rudin, som föreslagits bli en av toppkandidaterna till riksdagen för Moderaterna i Stockholms stad, själv betalat in medlemsavgifter för nya medlemmar i partiet. På fredagskvällen avsade han sig sin kandidatur.

Nomineringskommittén hade valt att när det gäller topplaceringarna i övrigt helt följa provvalets resultat. Det innebar, om listan hade godkänts vid ett möte i dag, att Mats Rudin hamnat på en säker riksdagsplats med 55.000 kronor i månadslön. Vid förra valet 2006 fick Moderaterna i Stockholms stad elva ledamöter i riksdagen.

“Smart idé” att betala 100 kr per medlem och köpa röster i ett provval för att sedan kunna hämta hem minst 55 000 i månaden under fyra år.

Man för hoppas att detta inte är det vanliga sättet för kandidater att komma med på moderaternas listor inför valet 2010.

Träffar: 9

Kategori: etik, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>