måndag 16 november 2009 | Skriven av:

DN skriver “Pirate Bays logga ”kapad”

Piratskeppet, loggan för The Pirate Bay, har registrerats av företaget Sandryds Handel AB. – Det är kul att ta ett piratskepp, det har man ju aldrig gjort förut, säger företagets talesman Bengt Westborg till DN.se.

Fram tills nu har The Pirate Bays logga varit oregistrerad. Nu ägs den av ett svenskt grossistföretag.
– Idén att registrera piratskeppet väcktes när vi höll på med produktutveckling och kom på tanken med USB-hårddiskar med piratloggan på. Eftersom piratskeppet kunde användas fritt, tänkte vi att det inte borde vara något problem. Sedan testade vi om det gick att registrera loggan och det gick, säger Bengt Westborg.

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

Piratsajtens logga har hittills varit fri att använda, även i kommersiella sammanhang, eftersom personen som designat loggan avsagt sig upphovsrätten.

Det är lite trist att det inte ska få finnas några “fria nyttigheter”. Det är typiskt att någon ska utnyttja någon annans arbete. Det är helt enligt reglerna men lite tråkigt. Antingen är det på rent s.k. jävelskap eller så ser man att det finns pengar att tjäna.

Träffar: 12

Kategori: ekonomi, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Uno Hansson skriver:

    Det är korporativism så att det skriker om det, mellan ett enskilt företag och en myndighet med lagen i ryggen?… det för oss tillbaka till medeltida skråväsende … med företag som bakbinder händerna på ALLA andra… nästan på gränsen till facism i nanoskala … prv och något företag kan ju lika gärna försöka ta ensamrätt på allemansrätten… hur det nu skall gå till i praktisk tillämpning AFK eller IRL… omvänd Robin Hood kan man kanske tycka…

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>