torsdag 27 augusti 2009 | Skriven av:

Lunds kommunfullmäktige tog ett historiskt beslut för en stund sedan. Vi beslutade för första gången att bifalla ett medborgarförslag. Medborgarförslaget handlade om att byta ut glödlampor och lysrör till mer klimatsmarta dito dvs sådana som drar mindre energi.
Helt fantastiskt!

Nu debatteras ett medborgarförslag om torghandeln på Mårtenstorget. Oppositionen (MP+V+S+DV) vill ha mer flexibla torgtider men det vill inte alliansen. Man vil inte ändra troligen p g a att detta skulle minska möjligheten att parkera på Mårtenstorget. Man har frågat de torghandlare som har torgplats nu och då har man frågat om att flytta öppettiden inte om man vill utöka. Dessutom har man inte undersökt om det finns några andra som kan tänkas sig stå på torget om man utökar torgtiderna.

Centerpartiet värnade om bilparkeringen på Mårtenstorget precis som om det inte skulle finnas någon annanstans att parkera på om man nu kom österifrån. Vad jag vet finns det ett ganska många andra parkeringsplatser i centrala Lund.

Varför måste man slösa bort värdefull mark till bilparkering?

Träffar: 10

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>