onsdag 27 maj 2009 | Skriven av:

SVT skriver “Även svenska svin plågas”

Inte bara danska grisar behandlas illa. Var femte svensk gris har plågsamma skador som ger anmärkning vid slakten.

I många fall är för lite strö på golvet en kraftigt bidragande orsak. Man ser det till exempel på kultingar som får djupa sår av betonggolvet på framknäna när de ska dia, säger Bo Algers, professor vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och expert på svinproduktion, till Svenska Dagbladet.
Samma typ av skador som rapporteras i Danmark är vanliga även i Sverige, exempelvis lunginflammation, bölder, djupa bogsår, svansbitning och skador på ben och klövar.

Som vanligt så försöker de svenska köttproducenterna att få oss att tro att missförhållanden bara finns i andra länder. Nu senast var det problem i Danmark. De försöker få ut budskapet att “Svenskt kött” är en garanti att djuren har haft det bra.
Detta som SVT tar är inte en engångsföreteelse. Det kommer rapporter löpande men de förträngs och glöms bort.
Nu måste det hända något. Det är otroligt att det får gå till så här.
Ännu ett skäl att Go Vegan!

Träffar: 8

Kategori: miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>