tisdag 26 maj 2009 | Skriven av:

SVT skriver “Danska grisar plågas svårt”

En granskning som SR Ekot gjort visar att danska grisar behandlas mycket illa i samband med slakt. Samtidigt har Sveriges import av danskt griskött fyrfaldigats. I fjol hamnade nära 40.000 ton danskt griskött på svenska tallrikar.
De danska grisarna utsätts ofta för djurplågeri och ren misshandel på väg till slakten. Bönderna vill snabbare få in dem i lastbilarna och därmed pressa priset på griskött.

Detta är inte första gången ekonomin är överordnad övrig lagstiftning. Nu är det danska grisuppfödare som är i skottgluggen men det finns även svenska grisuppfödare som inte respekterar djurens rättigheter.

Träffar: 5

Kategori: miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>