söndag 14 september 2008 | Skriven av:

“Sverige har inte råd med en ryckig skattepolitik. Med ett bevarat jobbskatteavdrag på inkomster under 30 000 kronor i månaden och däröver en successiv nedtrappning ökar rättvisan i skattesystemet påtagligt, skriver Peter Eriksson och Mikaela Valtersson på DN Debatt.

Valet 2010 närmar sig snabbt. Halva mandatperioden har passerat och vi i Miljöpartiet menar att det nu är viktigt att börja ge besked om hur vi ser på regeringspolitiken efter ett maktskifte 2010. En viktig fråga för många väljare är vad som kommer att hända med skattepolitiken.

Skattepolitiken är grundläggande. Den påverkar i stor utsträckning människors privatekonomi. Samtidigt är den ett viktigt politiskt styrmedel som påverkar människor och företags beteenden. Miljöpartiet kommer att gå till val på en radikal skattepolitik som syftar till att ge människor ökad frihet, större rättvisa och drivkrafter att medverka till ett hållbart samhälle.

Vi menar att skattepolitiken i större utsträckning måste anpassas efter de utmaningar som samhället står inför. Den mycket snäva syn på skattepolitiken som regeringen stått för, där det överordnade målet tycks vara att sänka skattetrycket, avvisar vi.”

Läs mer!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>