lördag 21 mars 2009 | Skriven av:

I dag var det dags för årsmöte. Vi försöker att sprida våra möten så att vi besöker hela Skåne. Denna gång blev det Hörby som i år firar 25 år vilket är en av de äldsta kommunorganisationerna inom Miljöpartiet.
Trots att det var lördag så var det goda kollektivförbindelser. Från Lund så var det bara att sätta sig på SkåneExpressen nr 2 och 37 minuter senare var jag i Hörby.
Mp Hörby hade arrangerat allt mycket bra och hade lånat fullmäktigesalen. En vacker sal i ett ganska så intetsägande hus. Allt fungerade väl och vi klarade av alla vanliga årsmötesärenden plus lite till.
Jag fick förtroendet att bli omvald för ett år. Kul men innebär också en del jobb. Har som jag tidigare skrivit om kommit till en punkt där det börjar bli lite väl mycket för att även ha tid med ett vanligt liv. Så nu gäller det att effektivisera arbetet vilket inte är fel. Speciellt nu när det blir bättre och bättre väder och mer kolonitid.
krokus-21-mars-2009
Vi hann även diskutera lite inför valet 2010 bl.a. hur vi ska fastställa våra riksdags- och regionlistor. Nu märks det att vi närmar oss valet 2010.

Vi antog också en infrastrukturrapport som vi har jobbat med en längre tid. Tanken med denna är att ta fram Mp Skånes förslag till hur infrastrukturen ska utvecklas i vår region. I denna rapport är det fokus på kollektivtrafik och främst spårburen sådan.

På mötet hade vi besök av Miljöpartiets Skånska riksdagsledamöter, Ulf Holm och Karin Svensson Smith. Det blev många frågor och en intressant diskussion bl.a. om hur samarbetet, på riksnivå, går vidare med socialdemokraterna och väsnterpartiet.

Mötet antog ett uttalande om flygplatser i Skåne.

DAGS ATT LÄGGA NED FLYGPLATSER

Regeringen har beslutat vilka flygplatser som staten (via Luftfartsverket) ska driva i framtiden. I Skåne kommer flygplatsen i Ängelholm vara en av dem som inte längre ska drivas av staten. Det är nu upp till lokala instanser (regioner, kommuner och näringsliv) att eventuellt ta över efter staten.

Miljöpartiet anser att Region Skåne absolut inte ska gå in som ägare. Flyget är ett mycket energikrävande transportsätt. Ska klimatutmaningen klaras måste flygtrafiken minska. Kortväga flygresor är förhållandevis enkla att ersätta med andra trafikslag. Mindre flygplatser, såsom Ängelholms flygplats, tillhör därför inte framtiden. Dessutom måste Region Skånes engagemang i Kristianstad Airport AB avvecklas senast i samband med att avtalet går ut 2011.

För att kunna erbjuda ett alternativ till flyget måste den spårburna trafiken utvecklas, så att restiden förkortas. Miljöpartiet i Skåne anser att regeringen borde investera i infrastrukturen så att även den regionala spårburna trafiken kan utökas.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>