onsdag 4 februari 2009 | Skriven av:

SkD skriver : “Alliansen lugnar: alla jobben finns kvar”

De flesta får behålla jobbet. Men kanske inte på samma tjänst.
– Lund växer och vi kan inte sparka folk, säger Mats Helmfrid (M) kommunstyrelsens ordförande.
Alliansens sparbudget motsvarar lönen för cirka 170 kommunanställda.
Alliansen får hård kritik för sin budget, som enligt oppositionen baseras på önskedrömmar om låga löneavtal och liten inflation.

Alliansen lyckades inte speciellt bra när det var högkonjunktur. Nu verkar det gå riktigt illa när högkonjunkturen har övergått i lågkonjunktur.
Att blunda för verkligheten och inte kompensera för löneökningar är rena rama lurendrejeriet.

– Det ekonomiska läget är bekymmersamt. Vi måste vidta åtgärder. Det är möjligt att lika många anställda i dag får göra mer arbete för fler människor framöver, säger Mats Helmfrid.

Att dessutom säga att lika många anställda ska arbeta för fler människor visar alliansens syn på de kommunanställda.

Alliansen vill

Alliansen vill skaka om nämnderna genom att pressa löneförväntningar och andra kostnader. Därför lägger man ribban lägre än alla prognoser. – Vi vet inte hur utfallet blir. Det kan slå fel i slutändan. Nu har politikerna i nämnderna längre tid att anpassa sig, säger Mats Helmfrid.

På vilket sätt har man längre tid att anpassa sig?
Om nu alliansen vill gynna konsumtionen så är det väl inte så smart att säga upp kommunens anställda. För uppsägningar blir om nämnderna ska spara de 100-tals miljoner som alliansen budgetramar innebär.

Givetvis måste kommunen jobba med att optimera sin verksamhet men bara för att det är lågkonjunktur minskar inte behoven av skola, vård och omsorg.

Vi står dessutom för en utmaning att minska kommunens klimatpåverkan. För att göra detta behövs investeringar nu för att kunna ta hem vinster i framtiden. Lagda besparingar kommer att minska möjligheterna att satsa.

Dessutom vill alliansen spara på att minska underhållet av kommunens fastigheter vilket inte är något annat än kapitalförstöring. Vilket kommer att kosta kommunen stora pengar i framtiden.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>