Inlägg den 21 januari 2009

ons
21
jan
2009
onsdag, 21 januari, 2009 | Skriven av:

Allt Om Barn skriver : “Rätt toasits minskar risk för klämda småsnoppar”

En tung toalettsits som faller ner kan skada små pojkar som går på toaletten själva. Nu uppmanar engelska experter att föräldrar till små barn ska undvika toalettsitsar i keramik eller trä.
Ett sjukhus i England rapporterade i slutet av förra året fyra olyckor där små pojkar fått sina penisar krossade av nedfallande toalettsitsar. Alla pojkarna hade själva försökt fälla upp sitsen, men den hade fallit tillbaka ned och skadat dem. De fick tillbringa en natt på sjukhus, men uppges inte ha fått några bestående men.

– Det är viktigt att föräldrar inspekterar toaletter innan barnen använder dem, det gäller särskilt toaletter i hemmet, och de bör följa med barnet på toaletten om det är nödvändigt, säger Joe Philip, läkare på Leighton Hospital, till BBC News.

kisande-pojkeTänk vilka problem vi har i västvärlden. Småleendet ligger när till hands men visst kan det bli problem med en nedfallande toasits.
Lösningen har svenska företaget Kandre som tillverkar mjukstängande toalettsitsar.

– Visst kan man kanske småle åt problemet men om det väl händer en olycka så kan det göra rejält ont. Men med den mjukstängande funktionen och de två buffrarna som lämnar ett säkerhetsmellanrum på 13 millimeter mellan sits och wc-stol är det säkert att det inte kommer något i kläm, säger företagets vd Pernilla Kandre.

En annan lösning är kanske att se till att pojkar gör som flickorna dvs att de sitter ner. Det löser dessutom en del hygienproblem. Överskattning av förmågan att stå upp och kissa på rätt ställe är uppenbar. Det är bara att besöka en herrtoalett.

Det som krokigt ska bli ska böjas i tid, så lär pojkarna att sitta på stolen så slipper apparaten komma i kläm och det blir renare och trevligare att gå på herrtoaletten. Vilket skulle göra det möjligt för både damer och herrar att använda samma toalett.

Träffar: 5