söndag 30 maj 2010 | Skriven av:

Att vara politiskt aktiv gör att man aldrig har några fritidsproblem. Man får också vara med om intressanta händelser och man får jobba mycket tillsammans med andra och dessutom får man vara med om många möten. Möten i form av sammanträden men även möten med andra individer.
Den senaste tiden har varit hektisk och den kommande veckan blir inte ”sämre”.
Just nu sitter jag på tåget mot Örebro. Jag ska vara med på ”Barnrättsdagarna”.

Hur kan kommuner utvärdera sitt arbete med att genomföra barnkonventionen? Hur kan unga involveras som rådgivare och forskare? Hur kan man mäta hur nöjda barn är? Och hur kan vi förbättra barns och ungas levnadsvillkor?

Det är ett intressant program. Dagarna inleds med en inspirationsföreläsning av David Archard Professor of Philosophy and Public Policy, Lancaster University och författare till boken Children: Rights and Childhood.

Miljöpartiet lämnade in en motion till Lunds kommunfullmäktige 1999 och den bifölls och resultatet blev en barnchecklista. Lunds kommun jobbar utifrån barnkonventionen men kan bli betydligt bättre. Ett problem är att tankarna på Barnkonventionen kommer för sent. Det som krävs är mer utbildning av tjänstemän och politiker vad Barnkonventionen innebär och hur man ska kunna implementera detta synsätt. Normalt kommer barnkonventionen in i slutet när allt är klart. Barnkonventionen borde sitta i ryggmärgen och vara med från början.

Efter Örebro ska jag åka till Leksand och vara med på Tällbergs Forum som i år har temat ”Rework the world”. Återresa blir inte förrän nästa söndag.

Det känns lite kluvet att lämna koloni och sambo i sticket. Just nu är det mycket som händer på kolonin och växtkraften är i full gång vilket innebär att det finns mycket som behöver fixas. Samtidigt är det intressant att få vara med på både Barnrättsdagarna och Rework the World. Som tur är min sambo förstående och låter mig vara borta. Får väl jobba lite extra när jag kommer hem.

Kategori: barn, Mp Lund
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>