torsdag 27 maj 2010 | Skriven av:

Ett ärende på dagens kommunfullmäktige handlade om när man få ha torghandel på Clemenstorget och Mårtenstorget och när man får ha loppis på Södra Esplanaden.
Alliansen vill utöka tiden på Clemenstorget till kl. 18.00 men behålla tiden kl. 14.00 på Mårtenstorget och att Loppisen på Södra Esplanaden skulle upphöra senast kl. 15.00.

Miljöpartiet yrkade på att alla dessa 3 verksamheter skulle avslutas senast kl 18.00. Detta skulle möjliggöra till utökad torghandel och det skulle göra det enklare att det är samma tider för dessa verksamheter.

Att det skulle vara möjligt att ha öppet till 18.00 innebär inte att man måste ha öppet till klockan 18.00 utan man ska se det som en möjlighet att ha öppet till 18.00.

Alliansen hävdade att det skulle vara av trygghetsskäl som man vill avsluta torghandeln redan kl. 14.00. Annars skulle man omöjliggöra besökare som använder bil för att komma in till centrum. För de måste parkera på Mårtenstorget eftersom P-husen är så otrygga. De menar tydligen att Mårtenstorget främst ska användas för parkering vilket är trisst.

Ska man få mer liv i centrum så behöver man göra annat än att bara fylla det med parkerade bilar.

Förslaget var att det skulle avslutas kl. 18.00 så det var ju inte tal om nattöppet. Dessutom får ju alla bilar inte plats på Mårtenstorget. Om nu P-husen är så otrygga så borde man ju göra något åt detta.

Ska man prata trygghet så är nog Mårtenstorget inte mer trygg än P-husen.

Man kan ju också tänka sig att man förstärker kollektivtrafiken.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. peter skriver:

    http://www.iLoveGratis.se
    En tjänst som låter privatpersoner och företag skänka bort föremål och prylar de inte behöver/använder genom att lägga in en annons helt gratis på iLoveGratis.se På så sätt bidrar man till en förbättrad miljö samt sparar tid och pengar! Med andra ord betyder det att allt som finns på sajten är helt gratis!

    På iLoveGratis kan du även direkt integrera med sociala medier som facebook och på så sätt nå ut till tusentals!

    Tack!

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>