torsdag 27 maj 2010 | Skriven av:

Nu börjar snart sista dagen med Brand 2010. På programmet är det en föreläsning om “Interkulturell kommunikation”. Att kommunicera i ett mångkulturellt samhälle är en utmaning. För räddningstjänsten är det viktigt att ha grundläggande förståelse för detta. Inte minst när det kommer till att kunna ge alla människor likvärdig service.

EFter det blir det en diskussion om “Lagen om skydd mot olyckor” – en lyckad reform. Det kommer att bli belyst ur olika perspektiv.
Den lagen är grundläggande för räddningstjänsten och flyttar fokus från räddningsinsats till det förebyggande och att alla har ett ansvar i att förebygga olyckor. Givetvis måste räddningstjänsten kunna agera när det händer en olycka. Insatser vid olyckor är bara 5 % av räddningstjänstens arbetstid. Övriga 95 % är annat och då är det viktigt att detta används till förebyggande och kompetensutveckling.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>