onsdag 5 maj 2010 | Skriven av:

I dag var det kommunstyrelse. Denna gång var det inte lika många ärenden än förra kommunstyrelsemötet. Antal ärenden räckte dock till, mötet varade till 21.30. Det som tog mest tid var ärendet med detaljplanen som rör matcharenan och nybyggnationen. Miljöpartiet har ansett att planen inte ska flyttas och så blev nu. Hela detta område har varit uppe till diskussion under en längre tid. Miljöpartiet hävdade från början att man skulle se detaljplanen i en helhet men en majoritet tog bit för bit. Vilket har resulterat i ett antal utredningsuppdrag hur var ishallen skulle byggas, var arenan skulle byggas och nu hur man skulle göra med matcharenan.
Mycket resurser har lagts på detta och det hela är inte slut än för nu måste detaljplanen göras om. Sista ordet är väl inte sagt i denna fråga.

På dagordningen fanns även förslag om nya tider för loppisen på Södra Esplanaden och torghandel på Clemens- och Mårtenstorget. Alliansen ville stänga tidigare. När det gäller torgahandeln på Mårtenstorget prioriterades bilparkering framför torghandel.

I en annat ärende, ett medborgarförslag, ville alliansen införa gratis parkering i ett P-hus på lördgar. (S) ville ha gratis parkering med P-skiva i hela Lund på lördagar. Det som behövs är inte mer bilar i centrum. Så dyrt är det ändå inte att parkera i stan. Det hade varit mycket bättre att göra kollektivtrafiken gratis eller i alla fall billigare. Biltrafiken är ett miljö- och klimatproblem. Globalt men även lokalt.

I många ärenden var partierna inte överens men att avsätta pengar till Lundakarnevalen där var alla eniga. Nu är två veckor kvar.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>