torsdag 1 april 2010 | Skriven av:

I morse fick jag ett samtal där jag fick reda på att Brutus Östling var fast på en liten ö i Stilla havet och att det skulle ta minst en vecka innan han skulle komma hem till Sverige. Vilket skulle innebära att miljöpartiets arrangemang med Brutus inte skulle kunna äga rum på torsdag. Brutus skulle prata om hans senaste bok “Att överleva dagen”.
Men tyvärr var det inget aprilskämt.
Senare kunde man läsa i SDS “Skånsk fotograf strandsatt på öde ö”

Efter en dramatisk flygtur med en brinnande motor är fågelfotografen och Augustprisvinnaren Brutus Östling strandsatt på en liten ö i Stilla Havet.

Brutus Östling, som förra året fick det prestigefyllda Augustpriset för sin bok “Att överleva dagen”, har befunnit sig på en den lilla ön Midway i Stilla havet, någonstans mellan Japan och Hawaii, för att ta bilder för ett än så länge hemligt bokprojekt. När han i tisdags skulle åka därifrån, för att via Honolulu och New York ta sig hem till Sverige, började den ena motorn i planet han färdades i, ett mindre propellerplan, att brinna ute över öppet hav.
– De hade kommit fyrtio minuters restid från ön när det började brinna. Piloten lyckades släcka elden och de fick flyga tillbaka till ön med bara en motor. Det var ju inte så kul men det gick ju bra, säger hans sambo Christina Sejte från hemmet i Stehag utanför Eslöv.

Det finns ingen telefon där Brutus Östling befinner sig men han har kunnat skicka hem korta e-postmeddelanden för att berätta vad som hänt och att han befinner sig väl.
– Nu är jag lugn eftersom han är på marken och allt gick bra, säger Christina Sejte som haft ett par oroliga dagar.

Lokal var bokad, affisch var gjord och distribuerad, annonsen var färdig och skulle precis lämnas in.
Vad gör man när huvudpersonen inte kommer?
Ska man ställa och betala lokal och annons etc eller så får man helt enkelt tänka om.
Vi ställer inte in utan fixar ett “ÖPPET MÖTE om KLMAT”. Tanken är att skapa en dialog mellan Lundaborna och våra miljöpartister på lokal, regional och riks nivå.
Så morgonen blev inte som jag tänkt mig, en lugn morgon med god frukost inför resan till kolonin. Nu var det bara att göra en ny annons och trixa och fixa så att det blir ett arrangemang på torsdag.
Lite jobbigt att vi redan fått ut affischer men det är inte mycket att göra åt.

Brutus Östling är flitigt anlitad som föreläsare men nu tvingas han ställa in ett antal åtaganden, dock inga i Skåne. I påskhelgen öppnar en utställning med hans fotografier vid Hornborgasjön. Bilderna är levererade dit men själv kommer han inte att kunna medverka vid vernissagen, som det var tänkt.

“Dock inga i Skåne” stämmer inte eftersom han skulle ha varit på Stadsbiblioteket i Lund.
Nu får vi hoppas det blir bra ändå.

Nu är det i alla fall påskhelg så alla problem får vänta tills på tisdag. Nu ska jag sova sött.

Kategori: ekologi, natur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>