torsdag 1 april 2010 | Skriven av:

I dag startade kolonisäsongen. Solen sken men tempen sjönk eftersom solen dalade på eftermiddagen. Det var ett tag sedan vi var på kolonin så det var spännande att se hur allt hade klarat vintern. Det mesta hade klarat sig alldeles utmärkt förutom en kaktus som förfrusit.

Ännu har det inte blivit så många blommor. Vintergäck, snödroppar och krokus blommar. Påskliljorna har ännu inte bildat några blommor, det finns en del knoppar som knappast hinner slå ut i påsk. Tulpanbladen har kommit upp men ännu inga knoppar.

Täckodlingen har fungerat väl under vintern. Massor med maskar och lite ogräs och väldigt mjukt och fint i marken. Hann med en del trädgårdspyssel innan det blev mörkt. Nu känns det väldigt skönt och jag misstänker att jag kommer att sova extra gott.
Koloniluften har varit välgörande.
Ännu så länge har vi inget vatten i kranarna så vi måste gå och hämta vatten. Inget större problem men man får planera sitt vattenanvändande annars får man hämta vatten stup i kvarten. Det är väldigt nyttigt att leva en tid utan rinnande vatten. Egentligen borde man ha en vattenmätare i varje lägenhet för att inse hur mycket vatten man gör av med.
Vatten är en självklarhet för oss i Sverige men det är det inte för alla människor i världen. I många ställen är rent vatten en bristvara. Vattnets kretslopp har störts på grund av människans härjningar.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>