tisdag 23 mars 2010 | Skriven av:

Uppdraget att vara nämndeman är väldigt intressant och lärorikt. Många gånger känner man sig otillräcklig. Speciellt när det gäller ungdomar som inte alls inser faran med vad de håller på med. De missar den goda starten alla behöver. Utan utbildning blir det svårt med jobb, med fällande domar blir det svårt att få jobb.

Allmänt är det enligt min mening för få som verkligen erkänner vad de håller på med. Det gäller inte bara ungdomar. Många gånger minns man inte något så man kan varken erkänna eller förneka. Många gånger minns man bara vissa detaljer men inte de det som berör det som åtalet gäller.

Många gånger är det tragiska livsöde som man får lyssna till. Det finns många som återfaller i brottslighet. Ibland börjar man i unga år och har ett långt register innan man fyllt 20.

I dag var det ett undantag en tilltalad som stod åtalad för diverse brott erkände och hade inga undanflykter. Det kändes som personen fick en extra kraft av detta vilket gjorde det lättare för personen att ta sig an sina övriga problem. Jag tror det vore bra om fler erkände så att de kan gå vidare och lämna det liv de vet kommer att förstöra deras framtid.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>