måndag 22 mars 2010 | Skriven av:

Sveriges situation i denna fråga är ju lite komplicerad. Frågan om den integritetskränkandedatalagringen initierades av Sverige under förra mandatperioden. Sedan dess har alliansen gjort mycket som är integritets kränkande typ FRA-lagen och IPRED. Alliansregeringen har dessutom förhalat och misskött frågan så nu är Sverige det enda land som fällts i EU-domstol för att inte ha implementerat direktivet. Alliansregeringen har bara förhalat och inte drivit på för att ändra direktivet.

Nu har den tyska implementeringen av EU:s direktiv för datalagring stoppats i den tyska konstitutionsdomstolen. Detta har nu gett nytt liv i frågan. Gröna partier från hela Europa har träffats i Barcelona och då har man skrivit en resolution för att stoppa direktivet.

Miljöpartiet hat hela tiden varit emot direktivet men den senaste tiden har det kommit signaler som om vi inte längre var emot direktivet. Det är lite märkligt att alliansregeringen inte har implementerat direktivet. de har ju inte direkt varit tydliga att de vill ändra på direktivet så därför blir det ju bara fel att blunda och inget göra.

Förhoppningsvis kan man nu få en bredare samling för att på så sätt ändra direktivet inifrån EU.

Miljöpartiets kritik mot datalagring grundar sig i att den kränker grundläggande mänskliga rättigheter och misstänkliggör alla EU:s medborgare utan minsta misstanke om brott.

De som vill minska brottsligheten och därigenom effektivt bekämpa grova brott och terrorism måste ta avstånd från experimentella politiska förslag och koncentrera sig på de utmaningar som utgörs av de verkliga samhällsproblemen. Därför är den gröna säkerhetspolitiken inriktad på att motverka de faror som människor och miljö möts av, var de än dyker upp.

De europeiska gröna vill, tillsammans med andra rörelser, lägga grunden för en U­sväng i politiken för att befria oss från ett samhälle byggt på rädsla och skapa ett samhälle där rättsäkerheten sätts i första rummet, där de verkliga hoten erkänns och där dessa hot kan minimeras med folkets medverkan. Med tanke på rådande stämningar och de konservativa majoriteterna i parlamenten blir det en enorm utmaning, men vi gröna har vad som krävs för att ta itu med den utmaningen.

Läs hela resolutionsförslaget : Stoppa datalagring i Europa!

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>