onsdag 3 februari 2010 | Skriven av:

Det är inte varje år det är vinterväder i Lund men man borde ändå kunna ha lite bättre snöröjning. Det är väldigt svårt att ta sig fram om man cyklar eller går. Bilars färdvägar prioriteras alltid och många gånger försvåras framfarten på gång- och cykelvägar när gatorna plogas eftersom det bildas höga vallar mellan gatan och gångbanan.
Ingrid Nathéll skriver om detta i sin krönika “Ställ snöplogarna, fram med spadarna!“.

Det finns för och nackdelar med allt och allt var inte bättre förr. Men en del var det. Då fanns det många fler som skottade snö eftersom varje “fastighetsägare” fixade snöröjningen på “sin gata”. Då fick man snabba insatser och det var lättare att komma fram på gångbanorna. Nu är det mer effektivt och man använder några fordon ska ska röja hela stan och man kan ju inte börja överallt.
Det man kan göra är givetvis göra prioriteringar var man ska börja osv och det görs väl men då hinner man i princip bara med gator och vägar. Det tar normalt några dagar innan man ser någon röjningsaktivitet på gång- och cykelbanor.

Ett annat problem med att man alltid röjer på gator och vägar är att många bilister far fram som om det vore barmark vilket innebär livsfara för dem själva och främst för de oskyddade trafikanterna.

En annan sak som man inte bryr sig om så mycket längre är istappar. Det finns många hus fortfarande som har farliga istappar som ingen varnar för.

Kategori: trafik, väder
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. matte skriver:

    jag håller med dig det är inte sant vad pengar styr allt, här i Norrköping står alla samhällsfunktioner stilla som färdtjänst m.m så gamla och sjuka blir extra lidande tog reda på hur detta med snöröjningen går till nu får tiden det skrives kontrakt som reglerar hur många gångar de få ploga vissa har en limit på 10 gånger på en dag sedan om det kommer mer så ska de inte ut och plogga,
    jag själv bor två mil utanför Norrköping och hit kommer inte färdtjänst eller bussar nu, då de inte tar sig fram, snyggt samhälle vi lever i jag hoppas på mina bara knän att inga gamla eller sjuka dukar under av detta väder…

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>