onsdag 3 februari 2010 | Skriven av:

Kommunstyrelsemötet började med att alliansen blev väldigt upprörda när oppositionen la några förslag som skulle komplettera ”Personalpolitisk handlingsplan 2010”. Dessa krav var inga konstigheter och hade diskuterats i arbetsgivarutskottet.
När kommunstyrelsemötet kom till ärendet som behandlade ”Handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun” så var det alliansen som kom med nya yrkanden som lades på bordet. Alliansen yrkade något de aldrig tagit upp varken i styrgruppen som jobbat med handlingsplanen under mer än ett år och inte heller på Kultur- och fritidsnämnden.

Detta beteende ligger helt i linjen med alliansens agerande att köra över Kultur- och fritidsnämnden. Alliansen lägger nya uppdrag som de inte diskuterat i nämnden, där de är i majoritet, de lägger krav på Kultur- och fritidsnämnden att de ska använda anställd personal.

Miljöpartiet vill att resterna av de 15 miljoner som var avsatta för kulturprojekt i samband med Kulturhuvudstadsprojektet, ca 10 miljoner, ska överföras över till Kultur- och fritidsnämnden, för att användas i olika kulturprojekt utifrån den nu antagna handlingsplanen.
Varför har vi en Kultur- och fritidsnämnd om det är kommunstyrelsen som ska bestämma över kulturprojekten?

Alliansen är splittrad i frågan om att dela Kultur- och fritidsnämnden och nu verkar det inte spela någon roll eftersom de vill att kommunstyrelsen ska ta över.

Det normala hade varit att lägga fram förslaget under utarbetandet med handlingsplanen eller åtminstone på det sammanträde Kultur- och fritidsnämnden behandlade handlingsplanen. De sockrar nu det förslag som de själva har haft full kontroll över. Det som hände på kommunstyrelsen beror kanske på att det snart är val och då måste man profilera sig.

Man kan undra hur detta ska sluta …

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>