torsdag 27 november 2008 | Skriven av:

Nu är det åter dags för kommunfullmäktige. Denna gång borde vi hinna med alla ärenden. I dag börjar sammanträdet med en information om Lunds Energi. Det är bolagets VD, Jan Samuelsson, som håller i den. Mycket handlade om den s.k. Örtoftaanläggningen.
Helt klart är att det blir en dyr affär. Det återstår att se hur stora miljövinster den kommer att ge. Jag är inte helt säker på att det blir så mycket. Många osäkerhetfaktorer kvarstår.

Det blev som vanligt mycket snack om det mesta. Det blev bl.a. en ny diskussion om den direkta skolpengen. Inget nytt och inget klargörande hur vi ska gå vidare.
Tyvärr blev det en skyttegravsdebatt. Förlorarna blir som vanligt barnen.
Det största problemet är att storleken, på både de kommunala skolorna och de fristående skolorna, blir allt större. Större är inte alltid vackrast och bäst.

Det blev en lång interpellationsdebatt som än en gång diskuterade modersmålsundervisningen.

Just nu pågår debatten angående en motion om “Fler och kraftfulla åtgärder mot utsläpp av växthusgaser”. I ordet fanns det stor överenskommelse. Alla sa att klimatfrågan är viktig. Den stora skiljelinjen var hur arbetet skulle organiseras.
Skulle en speciell klimatkommission tillsättas eller skulle arbetet utgå ifrån den organisations som finns dvs kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott.

Problemet är egentligen inte organisationen utan viljan och vilka resurser som alliansen vill avsätta.

Positivt är ändå att alliansen gett mig sig och de har i alla fall flyttat fram positionerna något.

På nästa miljö- och hälsoutskott kommer frågan upp om hur mycket pengar som ska avsättas.
Då får vi se om det blir mer än bara ord.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>