torsdag 27 november 2008 | Skriven av:

SkD skriver : “Inga raketer på Maxi i år”

“För miljön, djuren och människornas skull. Så motiverar sydsvenska Maxi-handlare beslutet att inte sälja några fyrverkerier i år.
Redaktionen har sökt företrädare för Coop för att få svar på om kedjan har liknande planer. Coops informatör har lovat att återkomma men har ännu inte hört av sig.
– Folk skickar dem åt höger och vänster, jag tycker inte de hör hemma i en stad, säger Tomas Lundvall, chef över Maxi Malmö.

Han har tillsammans med landets övriga Maxi-handlare beslutat sig för att sluta sälja fyrverkerier, och det redan till detta nyår.

Mycket djur – Vi är ett distrikt med mycket hästar, hundar och andra djur, så vi tror att våra kunder uppskattar detta, säger Birger Andersson, butikschef Maxi Mellbystrand i Laholm.
Kollegorna på Maxi Högskolan i Halmstad och Flygstaden står också bakom beslutet och meddelar att miljöskäl också ligger till grund för beslutet.”

De senaste åren har många kommuner uppmärksammat störningar och skador, på människor och miljö, som kommer av nyårssmällandet. Många kommuner har liksom Malmö tagit initiativ till ett förbud mot att smälla smällare, och vill bara tillåta raketer precis under nyårstimmarna. Men att ändra stadgar tar tid, och inte förrän nästa nyår börjar de nya reglerna att gälla i Malmö.”

Bra av ICA Maxi att ta beslutet att inte sälja fyrverkerier. Det är på tiden att något görs. Det har blivit värre och värre de senaste åren.
Förhoppningsvis hänger Coop på. Sedan är det alla andra som tjänar stora pengar på att djur och människor får lida.

Just nu känns det hoppfullt!

Kategori: fyrverkerier
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>