fredag 28 november 2008 | Skriven av:

Nu duggar varslen tätt och diskussionerna om att förstatliga bilindustrin går på högvarv t.o.m. hos alliansenpartierna.
Lågkonjunkturen är här på allvar. Bankkrisen kommer att följas av att antalet arbetslösa ökar. Alla arbetslösa kommer inte att kunna leva på sin a-kassa, dels för att de inte var med i a-kassan och dels för att de a-kassedagarna tar slut. Då återstår socialbidrag.

För att möta lågkonjunkturen på t.ex. Volvo borde man kunna erbjuda alla att ha kvar sin anställning men i mindre omfattning. De flesta inom Volvo tjänar så bra att man skulle kunna gå ner i tid och få mindre pengar.

Genom att samtliga går ner i tid behöver man inte varsla och behåller då den kompetens man har. Man är då också i ett bättre läge då konjunkturen vänder. Man kan även använda kompetensen till att vända inriktningen från fossilbil till miljöbil.
Detta borde vara ett förslag som skulle komma från Volvo.

Även om man inte kan räkna med att sälja så många bilar i framtiden så kommer det att behövas bilar som är miljövänligare. Att förstatliga Volvo är bara ett sätt att skjuta över kostnaden på skattebetalarna.

Det måste vara bättre att ha ett jobb även om det inte är fulltid än inget alls. Blir man arbetslös finns det ingen garanti att man får ett nytt i dessa tider. Visserligen måste man numera vara beredd att flytta t.o.m. flytta utomlands om det finns jobb någon annanstans. Detta kan kanske vara bra för speciella jobb där man kan få kompensation för dubbelbosättning eller där man ordnar så att familjen kan följa med. För de allra flesta innebär det att man splittrar familjen och att man få spendera mer pengar på bostäder och resor och får mindre tid för nära och kära.

Tempot i samhället är så högt att det skulle bara vara bra om man “tvingades” gå ner i arbetstid. Alternativet blir kanske annars inget jobb alls och det är det många som inte skulle klara så bra.

Kategori: arbete, ekonomi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>