fredag 17 oktober 2008 | Skriven av:

Detta är den första konferensen jag varit på där man använder tolkar. Mest från franska till engelska.
Konferensens tema är ”The art of City making”.

Första föredraget handlar just om detta. Det är Charles Landry, Sociolog från England. Bl.a. har han tittat på grafitti runt om i världen. Vissa ord används mer än andra, som ”love” and ”pain”. Han menar att genom att studera budskapet i grafitti kan man få en känsla av hur de står till i samhället.
Väldigt intressant föredrag.

Byggnader sänder ut budskap. Många gånger som en ”fabrik” som skapar sjukvår och undervisning.

Det finns många skolor som har legat i et område med sociala problem. Där skolan har sett hemsk ut. Mycket betong och trista korridorer och ingen utsmyckning över huvud taget. Elevernas resultat har inte varit så lysande, skadegörelsen har varit stor osv.
När msn byggt om skolan och satsat på lite konst och estetik så har skadegörelsen minskat och elevernas prestationer har ökat.

Mycket intressant föredrag.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>