lördag 18 oktober 2008 | Skriven av:

Dag två har startat. Det är som sagt fantastiska omgivningar. Dock regnar det mer än i Lund. Marken är nästan alltid blöt.
Men bergen och dess toppar och vattnet ger ändå anledning till njutning.

I dag var det mer om Stavangers kulturhuvudstadsprojekt. Hur gjorde de, vad kostade det, hur har det gått ? …
De avslutar året i december. De fick en fråga varför de inte höll ut till den 31 december.
Svaret var ”december är ingen bra månad i Stavanger”.

I går fick vi en rundtur i Stavangers motsvarighet till ”Mejeriet” i Lund. De kallar det ”Tou Scene”. Tou var som jag förstod det namnet på bryggeriet som fanns i lokalerna från början. Mycket större lokaler och i sämre skick men med lite pengar så finns det potential.

Det såg ganska så slitet ut men det hade en viss charm. Det var mycket stora lokaler så hittar man bara pengar kan man göra väldigt mycket. Kulturtillväxten i området var mycket stor.
I lokalerna härjade några som hade gjort film och som var nominerade till en Oskar i ”grenen” domumentärfilm. Byggnaden låg vid vattnet och i ett industriområde. Så det var ganska så trist precis runt ”Tou Scene” men när man väl kom in i byggnaderna så blev det helt annorlunda. Bl a hade man kvar innanmätet till en jäsningstank vilket gav en speciell känsla. Till detta hade man låtit ett antal tonsättare skriva ett verk som passade i en tank. Det var en avancerad variant av ”drippen dropp”.
Det var scener, replokaler, ateljeer, gallerier …

Kategori: kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>