fredag 18 september 2009 | Skriven av:

SDS skriver “E 22 byggs ut med nya vägmiljoner”

Regeringen satsar 1,6 miljarder kronor på att skynda på flera beslutade väg- och järnvägsprojekt. Vägverket i Skåne ska öka takten i utbyggnaden av E 22 till mötesfri fyrfältsväg.

– Vi satsar främst på åtgärder som ger många arbetstillfällen, som ökar säkerheten och som förbättrar miljön, sade trafikminister Åsa Torstensson (C) när hon på torsdagen presenterade regeringens infrastruktursatsning i den kommande höstbudgeten.

Drygt hälften av de nya pengarna går till vägprojekt. Torstensson spenderar 753 miljoner kronor på ökat vägunderhåll och på att förse fler vägar med mitträcken, sidoräcken, busskörfält och cykelbanor.

Trafikministern har i höstbudgeten inga nya pengar att ge till pågatågsnätet i Skåne. Därmed dröjer det innan orter som Lomma, Staffanstorp och Trelleborg får tågförbindelser med Malmö och Lund.

Alliansen fortsätter blunda för att undvika realiteten att det existerar ett klimatproblem. De avsätter mer pengar till vägar och glömmer den spårburna trafiken.
Skåne hade behövt pengar till att bygga ut den spårburna trafken. Det är extra dumt eftersom viljan finns hos skåningarna att åka mer kollektivt och mer tåg. Men blir det inte mer kapacitet och ökad bekvämlighet kommer den viljan att försvinna och man kommer att välja bilen i stället. Vilket kommer att förvärra situationen.

Helt ofattbart men detta är en konsekvens av att man plöjer ner en massa miljarder i Förbifart Stockholm. I en region där det finns de bästa förutsättningar att kunna bygga ut kollektivtrafiken och minska biltrafiken. Men centern, via sin miljöminister och sin infrastrukturminster, vill inte minska biltrafiken så därför prioriteras väg framför spår. Vilket är mycket olyckligt.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>