måndag 31 augusti 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Anna Odell fälls”

Konstnären Anna Odell fälls av tingsrätten och döms till böter för sin konstkupp i vintras.

Hon fälls för våldsamt motstånd och oredligt förfarande och ska betala 50 dagsböter a 50 kronor.
Anna Odell stod åtalad misstänkt för falskt larm, våldsamt motstånd och oredligt förfarande efter en uppmärksammad händelse på Liljeholmsbron i Stockholm i vintras.

Hon har själv berättat att hon ville återskapa en psykos som hon själv drabbades av 1995 och som slutade med polisingripande och bältesläggning på S:t Görans sjukhus.

Motivet ska ha varit att med sitt konstverk skapa diskussion kring behandlingen av psykiskt sjuka.

Inte mycket att säga om domen. Hon larmade ju inte direkt men hennes handlande gjorde ju att det blev ett larm.
Nu när domen är avkunnad så kunde man kanske komma igång och diskutera psykvården. Inte minst tillgängligheten för densamma.
Många mår i dag väldigt dåligt och varje dag begås i snitt nästan 4 självmord.
Även om det inte blir så drastiskt som ett självmord är det många unga som inte får den hjälp de behöver. Väntetiden för att komma till behandling är alldeles för lång.

Det är fortfarande inte helt OK att ha en psyskisk diagnos. Många skäms och håller sig undan. Det är ett problem i sig får man dessutom inte rätt hjälp blir det än värre.

Vad blir nästa steg Anna?

SvD, DN, GP

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>