tisdag 1 september 2009 | Skriven av:

Rävsvansar_sep2009 Tiden går verkligen fort. I dag är det endast ett kvartal kvar av 2009 och bara lite mer än ett år till nästa val. Valarbetet börjar öka allt mer. Just pågår arbetet med att revidera lokala och regionala partiprogram. Dessutom är nomineringsprocesser igång för att ta fram listor till riksdagen, regionen och kommuner.

Det är ett spännande läge med en liten fördel för oppositionen och nya partier som knackar på porten för att komma in. Mycket kan hända. I kväll har jag presidiemöte med Miljö- och hälsoutskottet i Lund. Vi går igenom kommande dagordning och det brukar gå snabbt. Sedan är det möte med handikapprådet. I kväll blir det säkert en del om Lunds servicebussar. Hela ärendet är lite märkligt.
Hur kan man ha handlat upp bussar som inte är bättre anpassade för funktionshindrade?
Varför har man ett möte med brukarrådet efter att man lämnat in underlaget till upphandlingen?

Det har kommit många konstiga förklaringar på vad som hänt och bortförklaringar. Dessutom finns det skilda meningar om hur bra servicebussarna är.
Förhoppningsvis kan man ordna så att t.ex. handikapprådet får provåka och kontrollera hur det står till med bussarna,
Kommer man fram med en rullstol?
Finns det svängrum för att få en rullstol på plats?
Hur hög är bullernivån?
Finns det handtag som man kan hålla sig i när man ska stiga av bussen?

Det måste vara det ända rätta för att reda ut sakfrågan då ord står mot ord.
Ska försöka få fram specen som användes för upphandlingen. Kanske har Lund fått de bussar som man beställt. I så fall måste man se över beslutsprocessen.
Kanske har man ställt rätt krav men att leverantören inte har uppfyllt alla kraven. I så fall är det uppföljningen som fallerat.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>