torsdag 14 maj 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Bredbandsoperatör döljer fildelande”

Allteles kunder får nu en gratis anonymiseringstjänst som döljer eventuellt fildelande. Därmed blir också Ipredlagen verkningslös. Vi säkrar våra kunders rätt till en privat sfär på internet, säger Allteles vd.

Stockholm. Bredbandsleverantören Alltele ger sina 120 000 kunder möjlighet att gratis ladda ner en avancerad anonymitetstjänst. Bakom beslutet ligger en efterfrågan från bolagets kunder.

Motmedel mot IPRED är inget nytt. redan 24 mars kunde man läsa i SvD “The Pirate Bay startar anonymiseringstjänst”

The Pirate Bay utvecklar nu en anonymiseringstjänst. Tjänsten ska heta Ipredator och för första gången tänker nu gänget bakom fildelningssajten ta betalt.
Tjänsten bygger på så kallad VPN-teknik. Peter Sunde, en av The Pirate Bays grundare, förklarar att användaren får ett konto och i stället för att koppla upp sig på internet direkt går uppkopplingen via Ipredatorn.

IPRED är ett beställningsverk av stora film- och musikbolag. Syftet är att tjäna ännu mer pengar inte i första hand att låta de som skapar “kultur” ska kunna leva på det.
IPRED ändrar grundläggande principer inom rättsväsendet och är ett hot mot den personliga integriteten.

Man kan undra om alliansen och socialdemokraterna som röstade för IPRED fortfarande tycker att det var ett klokt beslut?

Det hjälper kanske Piratpartiet att komma in i Europaparlamentet.

Läs mer!
Lage Rahm
StoppaIPREDnu

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Jonas skriver:

    Då har ju filmindustrin och piratpartister något gemensamt, båda ljuger om anledningen till att de beter sig som de gör och båda har pengar som enda verklig anledning.

  2. Yngve skriver:

    Jag vet inte vad som driver Piratpartister. Det lär ju inte vara så många som kan komma i i parlamentet och tjäna stora pengar. Visserligen finns det lite partistöd men ett mandat ger inte så mycket.
    Att filmindustrins intresse och dess energiska arbete för IPRED skulle ha någon annan drivkraft än pengar är väl ingen som tror.
    Eller?

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>