onsdag 22 april 2009 | Skriven av:

I morgon är det kommunfullmäktige. På dagordningen finns ärendet “Detaljplan för del av Stora Råby 36:22“. En detaljplan som skulle kunna vara en bra plan. Från början skulle det byggas ekologiskt. Varefter tiden gick blev det mindre och mindre ekologiskt.
Om klimatproblematiken ska mötas måste samhällsbyggandet bygga på ekologiska principer. Energianvändningen till boendet måste minska genom t.ex. att det byggs passivhus. men det är inte bara energianvändningen i boendet måste minimieras. En stor energianvändning går åt till transporter till och från boendet.
Denna plan innebär att det inte ställs några krav på att det ska byggas passivhus eller motsvarande och dessutom byggs området upp innan bra kollektivtrafik finns.
Ska man flytta in i detta område blir det svårt att klara sig utan bil. När väl kollektivtrafiken blir utbyggd är de som har flyttat in invanda med att använda bil.

På senaste kommunstyrelsen försökte oppositionen att göra planen lite bättre genom att ställa krav på att tekniska nämnden inom ramen för försäljningsavtalen skulle verka för att minst 30% av bostäderna ska uppföras som passivhus eller annan motsvarande teknik.

Det löser inte alla problemen men hade förbättrat situationen. Tyvärr köpte inte alliansen detta förslag.

Vi får se om det blir någon ändring i morgon på kommunfullmäktige.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>