lördag 14 februari 2009 | Skriven av:

maskros_25cm I dag bildades regionorganisationen Gröna Seniorer Skåne. Gröna Seniorer är miljöpartiets seniorförening. De vänder sig till mp-medlemmar som fyllt 55 år.

Medlemsavgiften är 120 kronor/år.

Gröna Seniorer skall arbeta på två spår. Ett spår är att driva för seniorer aktuella frågor direkt mot de beslutande församlingarna. Det andra spåret är att visa att Miljöpartiets värderingar (solidaritet, hållbarhet och långsiktighet) stämmer väl överens med de värderingar som gruppen seniorer försöker leva efter.

Behövs det verkligen ett Gröna Seniorer?
Det hade varit bra om man kunnat svara NEJ på den frågan. Men det är nog så att för att sätta fokus på frågor som rör 55+ så behövs det någon påtryckargrupp. Grunden för Gröna Seniorer är som med Grön Ungdom att de inte ska ha en egen politik. Allt ska utgår ifrån miljöpartiets politik.

Gröna Seniorer ska återkoppla om hur situationen är för de som är 55+. Bara för att man är 55+ kan man ändå vara ung i tanken.

Både Seniorer och Ungdomar tjänar på en långsiktigt hållbar politik.

Gröna Seniorer bildar regionorganisation i Skåne och uttalar sig mot en placering av ESS i Lund.

Vid ett konstituerande möte i Lund under lördag e.m. bildades regionorganisationen Gröna Seniorer Skåne.

En styrelse bestående av följande sju personer valdes: Kjell Johansson, Helsingborg, Elsa Christersson, Kristianstad, Bengt Johansson, Malmö, Anna Maria Myszka Gustavsson, Helsingborg, Bo Adamsson, Malmö, Ebbe Persson, Kävlinge och Ann-Mari de Léon, Skurup.

Mötet valde Kjell Johansson till ordförande och Bengt Johansson till kassör.

Föreningen skall arbeta på två spår. Ett spår är att driva för seniorer aktuella frågor direkt mot samhällets beslutande organ. Det andra spåret är att visa att Miljöpartiets värderingar (solidaritet, hållbarhet och långsiktighet) stämmer väl överens med de värderingar som gruppen gröna seniorer försöker leva efter.

Mötet beslöt att uttala sig mot en placering av ESS i Lund. Oavsett vilken tungmetall som kommer att användas i målstationen så kommer den att bli radioaktiv under mycket lång tid. Om man kommer att använda kvicksilver så finns dessutom problemet med en metall som är mycket problematisk ur miljösynpunkt.

Anläggningen planeras ta i anspråk drygt två kvadratkilometer högklassig jordbruksmark.
Liknande anläggningar som planeras i andra delar av världen har stora säkerhetsavstånd till tättbebyggda områden. Sammantaget, ansåg mötet, måste en placering av ESS i Lunds tätort anses som fullständigt oacceptabel.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>