onsdag 28 januari 2009 | Skriven av:

DN skriver “Kvinna polisanmäld för att ha spelat psyksjuk”

En elev vid Konstfack spelade psykiskt sjuk som en del av sitt examensarbete. Nu polisanmäls hon för våld mot tjänsteman.
Det var i onsdags förra veckan som de dramatiska scenerna utspelade sig i Stockholm. Som en del av sitt examensarbete vid konsthögskolan Konstfack ställde sig Anna Odell på Liljeholmsbron och agerade förvirrad och desperat. Bland annat slängde hon kläder i vattnet nedanför, vilket flera uppfattade som att hon var i stånd att ta sitt liv.

Konst har många gånger utmanat samhället. Ibland har det blivit bra men ibland har det blivit mindre bra.
Att spel psyksjuk och använda resurser som redan är otillräckliga tycker jag är mindre bra. Det måste finnas andra sätt att uppmärksamma problematiken.
Enligt Anna Odell:

Enligt Anna Odell var tanken bland annat att öppna upp diskussionen om den slutna värld som psykvården är. Men hon vill inte avslöja något om projektet i stort förrän det är dags för slututställningen på Konstfack i mitten av maj.
Hon säger : För mig handlar det inte om att driva med psykvården eller psykiskt sjuka.

Detta visar på något som är typiskt för dagens samhälle. Grunden är att uppmärksammas och det gör man bäst genom att gå till ytterligheter. Uppträda berusad, skrika gapa, visa könsorgan. Listan kan göras lång.
Kvalitén på det man gör verkar vara mindre viktigt.

AB, SvD

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>