torsdag 29 januari 2009 | Skriven av:

SDS skriver : “Fyrverkeriförbud i Malmö”

Kommunfullmäktige i Malmö röstade idag igenom ett förbud mot att använda fyrverkerier i kommunen.
Det innebär att det behövs tillstånd för att skjuta fyrverkeripjäser på offentlig plats. Nyårsaftonen mellan klockan 18 och 02 är undantaget.
Innan beslutet är slutgiltigt måste ändringen godkännas av länsstyrelsen.

Bra att en kommun vågar ta detta beslut. Fyrverkerier har blivit ett jätteproblem. Stora resurser måste läggas på att släcka onödiga bränder. Dessutom skadas många människor av fyrverkerier. Dessutom är det många, människor och djur, som mår psykiskt dåligt av alla dessa fyrverkerier lång tid innan nyår och lång tid efter nyår.
Nu är det dock osäkert om Länsstyrelsen kommer att godkänna beslutet.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Tobbe skriver:

    Skulle man inte bara kunna börja fyrverkeri runt den 29 eller något som tidigast så man slipper allt för skjutande? Själv älskar jag fyrverkeri, men onödigt tycker jag också det är att hålla på och skjuta massor både innan och efteråt.

  2. Yngve skriver:

    Tobbe, älskar du att se på fyrverkerier eller älskar du att skjuta upp fyrverkerier?

    Jag tycker nog att det räcker med att skjuta på nyårsafton. Den uppskjutning som sker under övrig tid verkar mest vara för att störa och besvära andra.
    Det är då det blir fyrverkerier i brevlådor m.m.

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>