tisdag 11 januari 2011 | Skriven av:

I dag var det så dags att starta mandatperioden med min första ordförandeberedning i Region Skånes Kulturnämnd. Allt gick jättebra. Fick träffa många trevliga och engagerade medarbetare.
Det känns jättebra och roligt.

Vi bestämde dagordningen för årets första kulturnämnd. En stor punkt på dagordningen blir “Kultursamverkansmodellen”. Allt är inte i lås men det artar sig. Kulturrådet ska ta beslut den 26 januari och innan dess ska det bli ett möte där “modellen” ska dokumenteras så att de fem regionernas kulturnämnder kan ta ett beslut. Allt har inte gått som på räls men ljuset syns i tunneln. Bara det inte är en “Hallandsåstunnel” …

I söndagens Sydsvenskan skriver kulturministern om Skåne som ett föredömme, “Skåne banar väg för kulturen”

Sedan årsskiftet har Sverige fått en ny kulturpolitik, där regionerna får större inflytande och kulturen kan ta plats på nya områden. Regionförsöket i Skåne har lett till ökat engagemang och ökade satsningar på kulturen, skriver kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M).

Det är trevligt att kulturministern har uppfattat Skånes arbete med kultur. Visst har det hänt en del och dessutom har Skåne potential att bli än bättre. Kultur en viktig faktor för Skånes regionala utveckling. Bra för samhället i stort, bra för näringslivet, bra för arbetsmarknaden och bra för skåningarna.

Först efter beslut om samverkansmodellen kan vi ta beslut om hela Kulturnämndens budget för 2011.

Första Kulturnämnden blir ett två dagars möte med stora möjligheter att suga in information om Kultur Skånes verksamhet och förhoppningsvis en möjlighet till att umgås och lära känna varandra lite utanför det officiella sammanträdet.

Det känns väldigt spännande och roligt att vara ordförande i Kulturnämnden. Kalenderna börja bli ganska så full redan nu men det är kul. Det finns många utmaningar så det lär inte bli trisst och tråkigt.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>