söndag 9 januari 2011 | Skriven av:

Vintern är på väg att försvinna. Snön smälter och smältvattnet på “snöisen” gör underlaget snorhalt. Rena turen att vi lyckades undvika att sätta rovor idag.
Det var ett tag sedan vi lämnade kolonin. Det var mycket snö kvar på kolonin. Kolonin ser helt annorlunda när den är snötäckt.
Ella, våra katters mamma kommer till vår koloni varje dag där hon får mat. Hon kom även idag. Det var knappt vi kände igen henne. Hon såg mycket större ut. Säkerligen beroende på att pälsen var tjockare. Hade det inte varit för öronmärkningen hade vi inte varit säkra på att det var Ella.
Hon år som vanligt med god aptit. Hon var väldigt kelen och lät sig bli kliad ordentligt. Hon buffade och var väldigt gullig.
När vi lämnade kolonin jamade hon och tittade på oss. Svårt att bara gå därifrån men vad ska man göra. Ella är alldeles för vild för att kunna vara instängd.
Hon får i alla fall mat varje dag och hon har något torrt och varmt krypin. På dagarna kan hon ligga i grannens växthus där hon har en liggplats.

Det mesta verkar ha klarat kylan bra på kolonin. Möjligen inte dahlierna som vi inte har grävt upp men visst svinn får man räkna med. Trots kylan och fuktigheten så kom kolonilängtan framkrypandes. Det dröjer nog lite innan det blir dags. Vi har en del att fundera över hur vi ska göra med kolonin.
Vi har ett förråd som är i dåligt skick och som behöver bytas till en liten ny bod. Vi har även en del brädor på fasaden som behöver bytas och så behöver huset ett nytt lager färg. Dessutom behöver vi bestämma oss hur vi ska göra med avloppet. Ska vi ha dusch och toa inne i huset?

Nu är helgerna slut och i morgon börjar det politiska livet på allvar efter en lång och skön helgperiod. Hade kunnat varit ledig några veckor till men det skadar aldrig med lite variation.


Ella i vintersol

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>