måndag 29 november 2010 | Skriven av:

Skönt att sova i sin egen säng. Borta bra men hemma bäst. Blev väckt av katterna som ville ha mat. Mysigt med en mjuk “liten” kisse som spinner och som hoppar upp i sängen och lägger sin yviga svans över ansiktet.

Hade nog velat sova lite till men behövde komma upp för att hinna till inspirationsdagen inför Lunds mångfalds- och integrationsvecka som infaller den 11-17 april 2011.

Dagen började med lite övningar där det testades vad vi tycket om vissa påståenden. Vi fick ställa oss i en stor ring. Sedan fick vi ett antal påståenden upplästa för oss. Höll vi med påståendet skulle vi stå kvar där vi stod om inte skulle vi förflytta oss till en annan plats i ringen.
Är det viktigt att veta vilket kön en person har?
Är det viktigt att veta vilken etnicitet en person har?
Båda dessa påstående gjorde att jag stod still men många rörde på sig. Förvånansvärt många flyttade på sig. Det är väl därför det är så svårt att få ett jämlikt samhälle. Bemötandet påverkas av våra fördomar vilket skapar en hel del problem. Därför behandlas pojkar och flickor olika och därför präglas de olika och därför behandlar de pojkar och flickor olika …

Efter dessa övningar blev det diskussioner i smågrupper. Vi skulle ta fram olika idéer som skulle förverkligas under veckan i april. Vår grupp jobbade lite annorlunda och skapade ett mötesverk. Det var inte ett närverk utan just ett mötesverk. Vi kommer att träffas igen och dela med oss av våra erfarenheter och lära oss mer om våra “verksamheter”. Vi får se hur det slutar.

Innan det var dags för medlemsmöte hann jag hem en sväng till sambo och katter.
Kissarna njuter av att ligga i våra fönster och titta på snöflingor som faller vackert.

Mp Lunds välbesökta medlemsmöte beslutade om nomineringar till nämnder och styrelser för mandatperioden 2010-2014. Att mötet gick smidigt trots många voteringar berodde nog på att vi lånat riksdagens talman, Ulf Holm, för en kväll.

Det tog lite tid men vi hann med allt vi skulle. Nu sitter jag och kollar Facebook men snart är det dags för sängen. I morgon är det regionstyrelse och regionfullmäktige. Dessutom ska jag ju ta mig till och från Kristianstad. Jag hoppas verkligen att tåget går någorlunda i tid. det ska väl inte bli så illa som det är just nu med SJ:s X2000 tåg. Några av dessa som skulle komma fram till Stockholm i kväll kom tydligen inte länge än till Nässjö.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>