lördag 1 maj 2010 | Skriven av:

Strålande solsken mesta delen av dagen. Dock var det inte så varmt, det blev dessutom lite regn. Höll mig helt i det gröna hela dagen, trots att det var 1 maj. Har aldrig riktigt känt mig hemma i 1 maj demonstrationer.

Kirskål är ett ätligt ogräs. Gott i sallader, soppor och gratänger. Den är ätlig men man kan inte äta tillräckligt för att kunna hålla dem stången eftersom den sprider sig som blixten. I dag gjorde vi en attack det blev högar med rottrådar så nu ska vi slippa rensa några veckor men sedan är det dags igen.

Nu finns det en del att skörda på kolonin. Det smakar väldigt gott att äta sallad gjord på “grönt” som skördats precis innan det äts. Känns extra nyttigt också.

I dag såg jag årets första bi. Det stackars biet tyckte nog det var lite kallt. Biet hade stora problem att flyga. Bättre går det för humlorna som pollinerar för fullt.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>