söndag 2 maj 2010 | Skriven av:

I dag var det vårstädning i vår bostadsrättsförening. Trevligt att göra saker tillsammans med sina grannar.

Tyvärr hade jag innan det var bestämt datum för vårstädning bokat mig för en workshop med tema “normkritik, genus och könsroller” och rubrik “Med normglasögonen på – för att få fler att trivas”. Jämlighet och jämställdhet är en viktig fråga. Miljöpartiet gör betydligt mer i frågan än vad som väljarna uppfattar. Miljöpartiet har inte så stort förtroende i frågan vilket jag tycker är lite orättvist. Vi har kommit mycket längre än många andra partier men visst har vi en del att lära. Frågan om jämställdhet har diskuterats så länge och trots det har det inte hänt så mycket.

De allra flesta tycker att jämställdhet är bra men ändå så händer det väldigt lite. Det finns normer som vi inte ser och vår könsrolller låser fast oss i gammalt tänkande.

Alltid nyttigt att lyssna och få nya idéer och perspektiv. Jag vet inte om jag blev så mycket klokare av dagens aktivitet. Det jag behöver är verktyg och tips på hur jag ska förändra mitt beteende för att stödja jämställdhetsarbetet.

För att underlätta övergången till ett jämställt samhälle behövs det kortare arbetstid så att vi alla har tid att ta hand om sig och sin familj och att aktivera sig politiskt.

Kompetens för att vara politiker finns hos båda könen men det är ändå män som har mer makt. Så är det även inom miljöpartiet tyvärr. Visserligen har vi två språkrör och just nu så är det “kvinnan” som är mest populär och mest i ropet och därmed har lite större makt. Vi har även två gruppledare i riksdagen, en man och en kvinna. Den kvinnliga gruppledaren är ekonomisk talesperson för mp. Vi har en kvinnlig partisekreterare och vi har en manlig sammankallande i partistyrelsen. Så visst har miljöpartiet kommit en bit på vägen men vi kan göra mer. Speciellt om vi tittar på regional och kommunal organisation.

Som sagt upplever jag mp vara mer jämställt än många andra partier men i samhället i övrigt finns det mycket mer att göra.

På kolonin blev det inte så mycket trädgårdsarbete gjort men jag fixade lite med våra cyklar. Bytte sadlar och fixade baklyset på min cykel. Slappade lite i solskenet och åt god veganmat och löste lite korsord.

I morgon är det måndag och då börjar en ny vecka med många möten. Bland annat är det kommunstyrelse på onsdag med massor med ärenden. På tisdag sitter jag i Tingsrätten och på kvällen är det internt möte med Mp Lunds ledningsgrupp.

På lördag är det World Fair Trade Day.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>