onsdag 29 juli 2009 | Skriven av:

Rödbetor_juli2009 Nu är det en rolig tid eftersom man kan skörda det man odlat. Tidigare har det mest varit bär och lök. Nu är rödbetorna färdiga och snart är det dags för morötterna.

Det växer verkligen bra så det blir rejält med grönmassa. Vi borde haft lite större areal så man kunde ha stora komposter så vi slapp finfördela. Det är lite jobb men nödvändigt alternativet är att köra bort grönavfallet. Egentligen borde vi haft mer odling av ätbara grödor och mindre mängd blommor. Men blommor är fint.

Det är en skön tid, lagom varmt, lagom vått. Fjärillar, humlor, bin …
Även om Västra hamnen är invaderade av nyckelpigor har vi inte märkt av det på kolonin. Det finns nyckelpigor men knappast någon invasion. I år så verkar det vara mindre löss, hittills i alla fall.
Det enda “hotet” mot “odlingarna” är kålmaskar och sniglar. Kålfjärillen är vacker men förrädisk. Den svävar vackert omkring i trädgården men lämnar efter sig ägg som kläcks som smålarver som sedan mumsar i sig grönkålsbladen. Gott för larverna men lite trisst för oss. Vi har spritt ut plantorna i trädgården så alla har inte blivit angripna så även om vi få mindre mängd grönkål så får vi grönkål i alla fall.

Träffar: 11

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>