lördag 28 mars 2009 | Skriven av:

I dag var det en heldag på kolonin. Solen sken nästan hela dagen. Det är mjukt i jorden så det är ganska lätt att rensa ogräs. Växtligheten ligger på sparlåga. Någon dag till med sol och värme kommer att sätta igång processen.

Det finns många nyckelpigor som har vaknat till liv. Annars är det inte så mycket insekter framme.
nyckelpiga-mars-2009Jag skördade grönkål, brysselkål, rosmarin och purjolök från trädgården som jag sedan använde till middagen, det blev vitkålssoppa och en seitangryta med spenat och sojagrädde.
Inte dumt att kunna skörda redan i mars. Hade hoppats på lite nässlor men de har stannat av i tillväxten. Det dröjer nog en vecka innan vi kan skörda. Kriskålen har vi nästan utrotat så nu får vi leta efter den. Färska kirskålsblad är utmärkta till salladen.

Går i valet och kvalet om jag skall så och sätta den gula löken. Det är nog säkrast att vänta några dagar tills frosten har försvunnit på nätterna.

Träffar: 7

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>