Inlägg den 02 januari 2009

fre
2
jan
2009
fredag, 02 januari, 2009 | Skriven av:

SDS skriver : “Vegomat föreslås på miljökonferens”

“Den danska vegetarianföreningen uppmanar regeringen att ordna köttfria dagar när Danmark står värd för FN:s klimattoppmöte i Köpenhamn, dit uppåt 15 000 deltagare väntas från hela världen i slutet av året.

Vegetarforening påpekar med hänvisning till rapporter från bland annat FN att världens köttproduktion är en större belastning för miljön än hela transportsektorn. Därför uppmanar man i ett brev till Folketingets utskott för miljö och livsmedel att detta ska arbeta för att måltiderna blir vegetariska.

”Det här är ett klimatvänligt alternativ med ett kraftigt symbolvärde som kan fästa uppmärksamhet på ämnet”, skriver föreningen.”

danskevegetar_loggaDetta är lysande. Danska Vegetarforeningen har skickat ett brev till klimatministern med ett förslag att bara servera vegetarisk mat på FN:s stora klimatkonferens som äger rum i december.

Det är bra att man samlas till klimatkonferenser. Man måste dock fundera på hur de ska utformas. Själva konferensen påverkar ju även klimatet negativt pga av resor, mat och annan konsumtion.
Genom att endast servera vegetariska skulle man kunna minska klimatbelastningen.

Man borde också göra det möjligt att följa konferensen via internet så att alla inte behöver åka till i detta fallet Köpenhamn. Dessutom blir konferenserna så stora att alla som åker dit knappast ser skogen för träden.

Bra jobbat Danska Vegetarforeningen!

Träffar: 0

Kategori: miljö  | Skriv en kommentar