torsdag 1 juli 2010 | Skriven av:

Allt är under kontroll med de nyinflyttade katterna. Vi har dock en del att besluta om vad gäller dessa katters framtid.
Eftersom vi inte kunnat motstå frestelsen att börja socialisera katterna så har vi nu tagit på oss en del ansvar för deras framtid. Tanken är att sterilisera samtliga och hitta ett hem till de som vill bo inne.

De vänjer sig sakta men säkert sig vid att även vi bor på kolonin. Mamman har nu fått p-piller. Förhoppningsvis kan vi vid ett senare tillfälle få iväg henne till en veterinär. De små borde vara ett mindre problem att få iväg till en veterinär utan att de blir skräckslagna.
Det är inte helt enkelt hur man ska göra. Antingen försöker man hålla kattbeståndet på en lagom nivå utan att för den skull skjuta några katter och då måste man sterilisera en del katter.
Det finns redan en hel del katter i området. Man kan ju inte bara mata katterna och låta de sköta sig själva i så fall måste vi ju åka till kolonin och mata den tid då vi inte bor på kolonin.
Att skjuta katter känns helt fel. I vissa fall kan det vara OK t.ex. om katterna är sjuka.

Vi har läst en del böcker hur man ska socialisera de små liven och bäst är väl att ha dem instängda i ett rum och låta/tvinga dem att acceptera oss. Just nu verkar det svårt då det finns så mycket spring i benen och så mycket spännande att upptäcka ute i trädgården.
Vi får sakta försöka se om de accepterar oss. Två sover i alla fall en del av natten inne på vår veranda. Vi kommer dem när och kan klappa dem men de vet nog inte riktigt varför vi gör det. Ännu så länge njuter de inte av vårt kel, vilket vi gör.
Hur vi än gör med katterna så får inte vårt eget välbefinnande gå ut över katterna. De är kännande och levande varelser med rättigheter precis vi.

Kategori: djurrätt, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>