onsdag 2 juni 2010 | Skriven av:

Nu har jag kommit fram till mitt hotell, The Green Hotel. Det har varit en lång dag och många inryck. Många fina ord och stort engagemang men ingen som egentligen problematiserade vår höga konsumtion. Vi kan inte med teknik göra att vår överkonsumtion blir hållbar. Vi kan möjligen dämpa effekterna. Lägger man dessutom till att hela jordens befolkning ska ligga på vår konsumtionsnivå spricker det. Vår konsumtion ger inte bara avtryck i Sverige utan där råvaror och produkterna produceras. Ska vi räkna ut våra avtryck måste vi ta med all miljöpåverkan från vaggan till graven.

Utgångspunkten måste vara vad “naturen tål”. Vår överlevnad är beroende av detta.

I morgon börjar dagen med en vandring i naturen med en naturguide. Sedan blir det inomhusaktiviteter för resten av dagen.

Kategori: klimat, livsstil, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>