fredag 28 maj 2010 | Skriven av:

Tyvärr missade jag denna aktion från Djurrättsalliansen, Fontänminkar.

Under natten till den 20 maj dök de upp – fontänminkarna. Lika plötsligt som konsekvent: de håller sig nära vatten för de älskar ju att simma. De är många och de är spridda över hela Sverige. I över 40 fontäner utspridda i 25 städer i Sverige finns fontänminkarna.

Under förrra mandatperioden var det nära att det blev ett förbud för att pälsdjuruppfödning i Sverige. Sverige är inte alls i framkant. Det finns länder som redan förbjudit detta.

1,2 miljoner minkar föds upp varje år i Sverige och dödas och flås för att bli lyxprodukter som pälskappor, jackor och kragar.

Frågan är berittigad : “När ska resten av Sveriges minkar få känna vatten istället för ståltråd mot tassarna?”

Enligt svensk Djurskyddslag som man ofta hänvisar till står det att djur ska hållas och skötas på ett sätt som ger dem möjlighet att bete sig naturligt. Minkar är vilda djur som springer och simmar mycket av sin vakna tid. På pälsdjursfarmer sitter de inspärrade i ståltrådsburar utan tillstymmelse till varken utrymme eller vattendrag.

Om politikerna menar allvar med djurskyddslagen måste pälsdjursuppfödning förbjudas, säger Johan Carlsson, talesperson för Djurrättsalliansen.

Helt rätt.
För att detta ska vara möjligt krävs det ett grönt parti i regeringen, dvs Miljöpartiet.

Tänk på det den 19 september!

Kategori: djurrätt, ekologi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>